Copiii si mancarea |
|
|
![]() ![]() |
Copiii si mancarea |
Apr 9 2008, 02:15 AM
|
|
|
Whozin beginner ![]() ![]() Group: Moderator Posts: 182 Joined: 5-October 07 From: UK Member No.: 5 |
|
|
|
|
Apr 9 2008, 05:36 PM
|
|
![]() Whozin beginner ![]() ![]() Group: Administrators Posts: 338 Joined: 10-October 07 From: Botoşani Member No.: 121 |
Dacă e micuţ, să zicem sub 7 ani şi destul de... neastâmpărat, probabil nu-l vei putea convinge cu vorba să mănânce un măr, că doar nu-l vei forţa. Probabil se vor apela la ceva trucuri, dar acelea trebuie să îi şi inducă ideea că mărul e bun pentru EL nu pentru că aşa vrea mămica.
”Dacă mănânci un măr astăzi te las cu 10 minute mai mult la televizor PENTRU CĂ mărul are vitamine etc. etc. care sunt bune pentru corpul tău şi 10 minute în plus la tv dar cu mărul mâncat ar compensa somnul scurtat cu acele 10 minute”. Ceva de genul Alte trucuri mai... creative. Copiilor le place joaca, lucrul manual, implicarea şi felicitările + admiraţia celor din jur. S-ar putea prinde pe un perete în camera lui sau pus pur şi simplu pe dulap undeva un panou din polistiren, subţirel şi nu foarte mare... Se ia hârtie glise şi se decupează în funcţie de culoarea fructului, formele lor: mere, pere, banane, kiwi, portocale, legume şi ce îi mai dai tu. (ori cu hârtie normală şi îi dai doar forma după ce mănâncă să o coloreze el şi să o prindă pe panou) Îi inventezi o povestioară legată de panou. Că i-ai cumpărat un teren mic al lui şi că arată urât gol. Că se poate completa doar după ce el mănâncă fructul/leguma cu imaginea corespunzătoare. Îi vei stârni interesul să coloreze cât mai mult ”grădina”. Pe parcurs poţi să-i mai explici rolul fructelor, importanţa, tot cumva sub formă de poveste că probabil e prea micuţ să înţeleagă termeni specifici. Sau ai putea să-i pui pe perete o gârtie gradată, pentru înălţimea lui. El oricum e în creştere... Spui că fructele, legumele conţin vitamine, calciu etc. care ajută la buna lui dezvoltare. Că trebuie să mănânce zilnic şi la fiecare săptămână de exemplu să se măsoare/cântărească la perete. Poate să aibă o foaie undeva alături unde să treacă progresul. Sunt chestiuţe minore, dar care iscă în mintea copilului poveşti ce-i dezvoltă imaginaţia şi-l fac să înţeleagă mai uşor importanţa mâncării sănătoase. Când mai am idei mai completez -------------------- |
|
|
|
Apr 18 2008, 01:32 AM
|
|
|
Whozin beginner ![]() ![]() Group: Moderator Posts: 182 Joined: 5-October 07 From: UK Member No.: 5 |
Pustiul are 8 ani si nu mai merge cu trucuri! Unde stam noi se pune accentul foarte tare pe mancatul sanatos, dar tot nu-l intereseaza. A aflat ca ciocolata ingrasa si pt ca e slabanog, s-a gandit ca mai tare-l ajuta ciocolata decat fructele sa ajunga acolo unde vrea el cu greutatea!
|
|
|
|
May 16 2008, 11:52 PM
|
|
![]() New around Whozin ![]() Group: Members Posts: 1 Joined: 16-May 08 Member No.: 3,021 |
Super! Spune-i ca fructele ingrasa si mai mult. Si mai sanatos. Ultimul studiu al doctorilor (daca nu l-ai speriat deja cu doctorii
Buna ziua! Scuze ca am uitat sa si salut! Si o zi buna in continuare! Cu drag, consultant de nutritie si viitor medic pediatru Radu Clapuci Pustiul are 8 ani si nu mai merge cu trucuri! Unde stam noi se pune accentul foarte tare pe mancatul sanatos, dar tot nu-l intereseaza. A aflat ca ciocolata ingrasa si pt ca e slabanog, s-a gandit ca mai tare-l ajuta ciocolata decat fructele sa ajunga acolo unde vrea el cu greutatea! -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 7th October 2008 - 05:09 AM |