Dragostea omoară prietenia? |
|
|
![]() ![]() |
Dragostea omoară prietenia? |
Feb 2 2008, 04:15 AM
|
|
|
Whozin beginner ![]() ![]() Group: Moderator Posts: 169 Joined: 16-October 07 From: Craiova Member No.: 142 |
Întrebarea pe care mi-am pus-o pe parcursul zilei de azi şi-a găsit în seara asta răspunsul într-o conversaţie telefonică în care mi s-a răspuns într-un mod indirect la întrebări ce mă frământau de ceva timp. Revenind la ideea principală, dragostea chiar omoară prietenia ? Păi după cum decurg treburile în marea majoritate a relaţiilor ce se termină/răcesc în timp, aş putea spune că da. Vreau să dau exemplul unor cunoştiinţe, care după o perioadă x de timp în care au fost împreună (şi încă mai sunt) relaţia lor a luat o turnură mai ciudată. Mentalitatea “Fuck me, I’m famous” a făcut dintr-o componentă a acelui cuplu o persoană rece, distantă şi mai ales, diferită. Dacă la început conversaţiile dintre cei doi durau ore întregi şi fiecare dintre ei era surprins de celălalt, acum 5 minute sunt deja prea mult, replicile fiind : bună, ce mai faci, bine, ok, salut, te pup, pa pa. Mă pune destul de mult pe gânduri treaba asta, deoarece eu credeam cândva în ideea că atunci când o relaţie se termină, trebuie să se termine cu acordul ambilor parteneri şi să rămână în primul rând respectul reciproc şi mai ales de sine (vezi situaţiile în care unul îşi găseşte pe altcineva doar ca să demonstreze celuilalt că poate) ; nu în ultimul rând prietenia, pentru că ea se consideră a fi temeiul unei iubiri/relaţii. Voi ce spuneţi ? Ce ziceţi de cazul prezentat mai sus ? -------------------- #####################################
##################################### |
|
|
|
Feb 2 2008, 02:06 PM
|
|
![]() Senior ![]() ![]() Group: Root Admin Posts: 224 Joined: 4-October 07 From: Cluj N Member No.: 3 |
DIn experienta-ti spun ca daca o prietena-ti devine iubita - s-a cam terminat cu prietenia voastra.
Mai mult - dupa ce relatia voastra de dragoste s-a sfarsit - nu o sa mai puteti redeveni prietenii de altadata. E o decizie dificila sa alegi ce vrei de la o femeie: prietena sau iubita pentru, ca sunt concepte total diferite! -------------------- Please! Don`t make me puke!
Asigurari, RCA, Casco** Roviniete**Blog**Videoclipuri, muzica**Calculator roviniete**Filme, seriale tv |
|
|
|
Feb 4 2008, 05:18 PM
|
|
![]() New around Whozin ![]() Group: Members Posts: 58 Joined: 14-November 07 Member No.: 213 |
DIn experienta-ti spun ca daca o prietena-ti devine iubita - s-a cam terminat cu prietenia voastra. Mai mult - dupa ce relatia voastra de dragoste s-a sfarsit - nu o sa mai puteti redeveni prietenii de altadata. E o decizie dificila sa alegi ce vrei de la o femeie: prietena sau iubita pentru, ca sunt concepte total diferite! Noţiunile de ”prietenă” sau ”iubită” sunt separate artificial în afirmaţiile anterioare, fără a se ţine cont că într-un anume fel ele sunt sinonime, din moment ce iubirea include şi prietenie, iar prietenia include atribute ale iubirii... -------------------- IUBEŞTE SI FĂ CE VREI!
Vreau să mă-nec de dulcea-nvăpăiere A celui suflet ce pe al meu ştie... |
|
|
|
Feb 7 2008, 02:16 AM
|
|
![]() New around Whozin ![]() Group: Members Posts: 71 Joined: 7-February 08 Member No.: 1,061 |
Înţeleg că suferi sau ai suferit din pricina ei... dar de ce să dai vina pe iubire? Anumite prietenii nu devin din ce în ce mai şterse fără să fie vorba de relaţii între cei implicaţi?
-------------------- |
|
|
|
Feb 7 2008, 09:54 PM
|
|
|
New around Whozin ![]() Group: Members Posts: 1 Joined: 7-February 08 Member No.: 1,084 |
depinde de nivelul la cvare se afla doua persoane....daca vbim de o iubire adolescentina logic ca nu va mai exista prietenie dupa aceea, adik dupa despartire...dar daca luam doi oameni maturi...care stiu ce vor de la viata cu siguranta va iesi o prietenie
cea mai mare prostie pe care am facut-o...recunosc shi imi dau palme pe undeva dar nu intotalitate:P....a fost sa cred ca poate exista o prietenie dupa ce exista o despartire.....mi s-o bulit un pumn in fatza de la viatza de nu m-am vazut cand am descoperit ca nu e chiar asha...majoritatea celor care spun ca mai bine prieteni decat sa ne uram sau ce alte dulci nimicuri mai exista si la care nu ma pot gandi acum, de fapt sunt lashi nu au curajul sa o spuna in fatza..."bai frate nu te mai suport...dute-n pi..a matii de cretin/cretina ca mi s-a luat de tine" (asta fiind maniera negativa a unui mod de despartire- dar pe care nu au curajul multi sa o faca). in concluzie trebuie rezolvata enigma pe diferite nivele de maturitate ale partenerilor si nu la general |
|
|
|
Feb 17 2008, 02:30 AM
|
|
|
New around Whozin ![]() Group: Members Posts: 10 Joined: 13-February 08 From: Bucharest Member No.: 1,221 |
Eu nu cred ca exista prietenie dupa o mare iubire, chiar daca cei implicati sunt maturi, exceptie facand poate situatii de genul partenerilor divortati care au suficienta intelepciune in a pastra o relatie de prietenie daca in urma ei a rezultat un copil, pentru binele acestuia.
Altfel, dupa ce imparti totul cu cineva ma indoiesc sa ramana loc de aceasta prietenie, care in adevaratul sens implica si participarea la noua viata a celuilalt (de ex nu cred ca poti sa asisti din "prietenie" la o noua relatie a fostului tau partener, fara ca acest lucru sa nu te deranjeze macar putin). Cred ca prietenia isi are loc dupa o relatie care nu a fost atat de profunda pentru parteneri. Cu cat au fost mai puternice sentimentele, cu atat sunt mai slabe sansele de a lasa loc unei prietenii. La capatul opus, cred ca relatia ideala este cea in care partenerul iti este cel mai bun prieten. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 13th October 2008 - 12:11 AM |